Схуднення

Рецепт фаршированих перців: для схуднення

Привіт, привіт всім!!!Я вже кілька разів пропонувала рецепти фаршированого перцю. Міняла начинку: були і м’ясні, і вегетаріанські; замість рису використовувала інші різні крупи. Загальна завжди залишалося одне – всі ці перці я запікала в духовці.

Сьогодні хочу розповісти про перцях, якими пригостили мене в гостях. Господиня їх не запікала, а варила. Але бульйон був не тільки на воді.

Зараз розповім все докладно. КБЖУ на ОДНУ порцію – 239,6 ккал; 20,1/8,5/21,4 СКЛАД на 3 порції:цибуля – 1 шт, морква – 1 шт.

перець солодкий червоний – 250 гр., яловичина пісна – 250 гр., рис – 30 гр.

, помідори – 300 гр.,масло рослинне – 1 ч. л.

Можна зробити більш дієтичний варіант, замінивши яловичину на куряче філе, а рис – на булгур. Тоді КБЖУ на 1 порцію: 205 ккал; 22,7/3,4/21,7. При такому розкладі загальна калорійність знизилася несуттєво, але кількість жирів – дуже значно.

Отже, приступимо до приготування. Саме трудомістке в цьому рецепті – нафарширувати самі перці. М’ясо треба перекрутити через м’ясорубку.

Можна відразу з цибулею. Я ж цибулю ріжу. Половину цибулини – дуже дрібно, це піде у фарш.

Другу половину – побільше, на пережарку. Видно, що лук нарізаний по різному?Видно, що лук нарізаний по різному?Натерла моркву на тертці, половину на дрібній, половину – на крупній. До м’яса додала цибулю, моркву і рис.

Посолила.Рис не варила, просто промила під водою. З перців зрізала плодоніжки і видалила насіння.

Готовим фаршем наповнити перці. У мене перчики невисокі, як чашечки. Мені подобаються)Із залишків фаршу зліпила тефтелі.

Фаршировані перці можна заморозити заздалегідь. Тоді потім на готування піде мінімум часу. Тепер займемося приготуванням.

Казанок розігріла з невеликою кількістю масла. Додала цибулю і моркву. Просмажити хвилини 3-4.

Поки овочі смажаться, перетерла помідори через тертку. Ось з-за помідорів я і готую перці по цьому рецепту тільки влітку. Помідори потрібні солодкі.

Беремо їх побільше. Саме в них і будуть готуватися перці. Виливаю томатну масу до овочів.

Доводжу до кипіння і залишаю варити мінімум на 10-15 хвилин. Т. к.

страву готувала і для родини, то почистила і нарізала шматочками картоплю. Чоловікові вийшло ось така смакота:Картоплю виклала в казанок. Зверху розклала перці.

Долила води так, щоб перці були покриті повністю. Довела до кипіння і варила на повільному вогні рівно годину. За цей час картопля стане м’яким, а рис всередині перців звариться.
Смачне блюдо готове. Приємного апетиту і спасибі за лайки!!!

Related posts

Leave a Comment